Invitații acestei ediții #GrapheinTalks sunt arh. Radu Călin și arh. Sebastian Mîndroiu – doi tineri talentați, fondatori ai biroului de arhitectură și design interior PickTwoStudio.
Radu Călin este un designer auto-motivat, inovator și ambițios, determinat să dezvolte noi moduri de gândire și comunicare, precum și de a fi creativ în toate lucrurile pe care le face.
Proaspăt absolvent al programului WU Executive MBA Bucharest, Sebastian Mîndroiu este designer de interior cu o experiență de peste 10 ani în lucrul cu actori cheie de pe piața din România.
Pasiunea pentru design interior i-a unit și determinat pe Radu & Sebastian să înființeze PickTwo Studio în anul 2013, cu misiunea de a aduce tendințele și noutățile în materie de amenajări interioare și în piața din România. În prezent PickTwo Studio se mândrește cu o echipă de 25 de arhitecți și designeri, iar portofoliul companiei a adunat mai multe zeci de proiecte, atent gândite și personalizate, în domeniul spațiilor comerciale, dar și în cel al interioarelor corporate.
La întrebarea ‘De la ce vine Pick Two?’, Radu răspunde:
Suntem doi :) Eu cu Sebastian ne-am cunoscut în facultate și ne înțelegeam foarte bine și ulterior trebuia să găsim proiecte de făcut împreună, în zona comercială. Ne-am gândit la un nume pentru că am început să avem clienți tot mai pretențioși cu provocări foarte mari, ceea ce ne-a dus spre conceptul “triunghiul managementului de proiect” care spune că nu poți simultan avea toate cele 3 atribute într-un proiect: ieftin, repede și bine. Ne interesează prioritățile fiecărui client pus să aleagă două atribute.
Despre design interior cu ajutorul AI-ului
[Radu] Pe toate :)
Vor încerca întotdeauna să le aibă pe toate pentru că business-urile ca bază sunt eficiente și bineînțeles vor să investească cât mai puțin și vor 'high-quality'. Să investească cât mai puțin și să obțină cât mai mult. Imediat lângă vine și deadline-ul, dorind să lanseze mai repede, costurile cu chiria punând presiune pe termene.
[Sebastian] Practic, ce ne-am dorit noi a fost să livrăm high-quality, păstrând un standard bun și în discuția cu fiecare client alegem dintre celelalte două: cost sau timp. Ce încercăm să facem în fiecare zi este să scădem cât de mult se poate costul prin eficientizarea proceselor de proiectare pe care le avem astfel încât să nu avem un cost foarte mare și să livrăm repede - acesta fiind fundamentul soluțiilor pe care le tot experimentăm.
[Radu] Dacă o luăm cronologic, primul diferențiator este că suntem flexibili și deschiși la minte cu absolut tot ce înseamnă feedback și tehnologie. Întotdeauna am fost pasionați de cunoaștere și dezvoltare. Cum ultimul subiect din vremurile noastre este inteligența artificială, bineînțeles că ne-a captat atenția și de fiecare dată când vedem ceva eficient și productiv, facem tot posibilul să înțelegem despre ce este vorba și să adoptăm cât mai repede. Datorită mentalității noastre am ajuns să învățăm bine și motoarele de generare de tip inteligență artificială
[Sebastian] Pragmatic, încercăm să livrăm un mood-board a doua zi. Astăzi ne-am văzut cu clientul, mâine ai mood-board-ul cu toate ideile pe care le avem, cu produsele pe care vrem să le folosim, concept și inclusiv cu niște randări care deși încă nu sunt exacte pe spațiu, sunt totuși similare cu spațiul clientului
[Radu] Sebastian a fost foarte încântat când au lansat cei de la DALL·E versiunea 2 și spunea prin birou "mama abia aștept..mi-am făcut cont și abia aștept..."
[Sebastian] așteptam să-mi aprobe contul o perioadă din aprilie până prin mai anul trecut când s-a lansat - cred că și acum e la fel - era un queue de așteptare pentru aprobarea conturilor. Cred că am stat vreo lună până l-au aprobat.
[Radu] Mi-am făcut și eu cont imediat și așteptam aprobarea. Nu aveam așteptări prea ridicate sincer. Ultima versiune era destul de grafică, nefiind așa de realistă. Ulterior am descoperit Midjourney, care este tot așa un motor de generare a imaginilor, care la versiunea 4 este super realist ceea ce pe mine m-a super impresionat. Poate o să trecem prin niște exemple mai departe. Acolo am simțit valoarea cu adevărat a unui motor de genul ăsta. Dacă înainte dura cca 2-3 săptămâni să generăm o imagine, acum dintr-un simplu text puteai să faci asta într-un minut. Era imposibil de crezut așa ceva.
➡ Urmărește ediția #GrapheinTalks și află cum putem folosi inteligența artificială în #arhitectura.
Spor la construit, România!