Graphein Talks: Vocea arhitecților cu arh. Șerban Țigănaș

Invitatul ediției #GrapheinTalks​ „Vocea arhitecților” a fost Șerban Țigănaș – președinte la DICO si ȚIGĂNAȘ. Arh. Șerban Țigănaș este secretar general al Uniunii Internaționale a Arhitecților și președinte al biroului de proiectare Dico și Țigănaș din Cluj-Napoca și, de aproape două decenii, și-a propus să schimbe nu doar fața construită a lumii, ci și filosofia din spatele acestui demers, prin practicarea unui business onest, transparent și „la alb”, axat în primul rând pe calitatea muncii, pe satisfacția clientului, și abia mai apoi pe recompensa financiară.

În același timp, Șerban Țigănaș este și vocea arhitecților – un formator al tinerilor arhitecți, prin „hobby-ul universitar” pe care îl are de 20 de ani în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism – UTCN, unde a aplicat aceeași mentalitate, a corectitudinii și a conștiinței profesionale, prin orientarea înspre nevoile studenților, a transmiterii de cunoștințe, și nu a gonflării artificiale a orgoliului propriu prin titluri universitare goale de conținut.

La întrebarea lui Eugen ‘Aveți o istorie cu biroul de arhitectură Dico și Țigănaș. Cum a început povestea asta?’, Șerban răspunde:

Pe noi ne-a adus împreună dorința de a proiecta, de a lucra, de a face proiecte  și nu cea de a face o afacere, un business, o firmă. Lucrurile au venit, cumva, natural și cred că ăsta ar fi un sfat pentru pentru cei tineri. Cred că nu tre’ să te grăbești când începi. Trebuie să îți dai șansa să cunoști și profesia, și oamenii și să înveți. Tre’ să ai mentori și în momentul potrivit – care trebuie să apară la un moment dat, vei știi că atunci poți să faci o firmă.

Echipa a crescut foarte interesant. Noi avem 23 de ani de lucru împreună. Și am oscilat undeva între 40 și 60 de oameni. Ultimii 15 ani i-am petrecut la această dimensiune a echipei, care nu e echipă ușor de ținut. S-au rulat destul de mulți tineri care au făcut stagiatura la noi, au plecat. S-au mișcat în carieră, ceea ce e absolut firesc, dar ce mă bucură foarte mult este că există o mână de oameni acolo cu care lucrăm de la început, cu care îmbătrânim împreună și lucrul ăsta e extrem de important pentru echipă.

[WPSM_AC id=7293]

Referințe:

Graphein Talks este o inițiativă care urmărește promovarea oportunităților din domeniul construcțiilor alături de invitații speciali, profesioniști consacrați sau emergenți. Cu această ocazie, echipa Graphein îi invită pe cei interesați de subiect să urmărească evenimentul online pe Facebook și YouTube în fiecare zi de marți, de la orele 10.00, pentru a afla mai multe despre starea clădirilor din România, dar și despre antreprenoriat, comunitate, proiecte de cercetare și inovație.

Despre franciza Graphein care va crește performanța serviciilor de topografie: francize.ro/francize/franciza-graphein/. Franciza Graphein va schimba modul de a opera in piata serviciilor de topografie prin cresterea calitatii si profesionalizarea domeniului. De asemenea, va contribui la dezvoltarea businesului local si eficientizarea activitatii prin utilizarea tehnologiei de ultima generatie.

La sediul central din Bucuresti, am consolidat o echipă de 35 profesioniști care sunt gata să facă față noilor provocări, aduse de expansiunea rețelei. În perioada imediat următoare ne vom concentra pe dezvoltarea regională, prin crearea de Centre care să asigure un nivel de servicii similar.

Distribuie pe:

Facebook
LinkedIn
Email

Articole asemănătoare

noiembrie 13, 2023

Apel pentru proiecte de cercetare pentru digitalizarea construcțiilor și BIM

Prin ceea ce facem la Graphein ne angajăm să oferim servicii de înaltă calitate, livrate cu promptitudine și eficiență.
martie 31, 2023

Graphein Talks: Despre design interior cu ajutorul AI-ului

Invitații acestei ediții #GrapheinTalks sunt arh. Radu Călin și arh. Sebastian Mîndroiu – doi tineri talentați, fondatori ai biroului de arhitectură și design interior PickTwoStudio.
februarie 25, 2023

Graphein Talks: Cum salvăm patrimoniul României de cel mai mare cutremur: neglijența?

În această ediție #GrapheinTalks am vorbit despre salvarea patrimoniului României cu arh. Eugen Vaida – Director Executiv pentru România la The Prince’s Foundation și Ashoka Fellow, Chairman la Asociația Monumentum și fondator & președinte al Rețelei Colecțiilor și Muzeelor Etnografice Sătești Particulare din România.
ianuarie 23, 2023

Graphein Talks: Interviu cu arh. Daniela Maier, președinte filiala Transilvania a OAR

Astăzi vorbim despre provocările arhitecților din România cu Daniela Maier – arhitect, fondatoarea biroului Maier Studio și președinta Ordinului Arhitecților din România filiala Transilvania (OART).

Hai să conturăm împreună viitorul construcțiilor și al inteligenței geospațiale! Ia legătura cu echipa Graphein!