Un pariu de 2.2 milioane lei: achiziționăm divizia de business Autodesk de la Dendrio

București, 1 octombrie 2021: anticipând potențialul unei piețe evaluate la miliarde de euro la nivel global, Graphein pariază pe dezvoltarea afacerii prin achiziția diviziei de business Autodesk din cadrul companiei Dendrio Solutions – fosta GECAD, înființată de Radu Georgescu. Valoarea tranzacției s-a ridicat la suma de 2.2 milioane lei. Dendrio este parte a companiei Bittnet Systems, o altă companie cu fondatori români, Cristian și Mihai Logofătu.

Fondatorii Graphein – Eugen Ursu și Andrei Șueran sunt determinați să creeze o sinergie între divizia de business Autodesk și serviciile de scanare și modelare 3D sau crearea de tururi virtuale, cu un singur scop în minte: să contribuie la digitalizarea clădirilor și orașelor prin crearea de Digital Twins pentru fiecare obiect scanat, din lume.

Eugen Ursu, CEO Graphein ne dezvăluie motivele din spatele acestei preluări:

Prin preluarea diviziei Autodesk de la Dendrio, intrăm într-un sector de activitate evaluat la câteva milioane de euro în România și la nivelul miliardelor de euro la nivel global: piața de software specializat în construcții, producție, industrie și media & jocuri.

Prin tranzacția de preluare a diviziei Autodesk, vrem să ajutăm la crearea unui digital twin pentru fiecare obiect din lume. Este o viziune îndrăzneață care are potențial de internaționalizare

Autodesk furnizează produse și servicii software care includ: AutoCAD, BIM 360, Civil 3D, Fusion 360, InfraWorks, Inventor, Maya, PlanGrid, Revit, Shotgun, 3DS Max. Printre cele mai cunoscute la noi în țară fiind AutoCAD, 3DS Max si Maya.

Soluții folosite de ingineri, arhitecți și manageri de construcții, softurile CAD au înlocuit proiectarea manuală. Ajută utilizatorii să creeze modele în 2D sau 3D, astfel încât să poată vizualiza construcția. Softurile CAD permit dezvoltarea, modificarea și optimizarea procesului de proiectare.

Toată lumea folosește softuri CAD: autoritățile publice, companii de stat, dezvoltatori imobiliari, constructori, arhitecți, producători de mașini și dezvoltatori de jocuri.

Un alt motiv strategic al tranzacției Graphein – Autodesk este extinderea portofoliului de clienți din Architecture şi Engineering&Construction și diversificarea în alte industrii, cum ar fi design de produs, producție şi digital. Cu Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group, am fost coleg de liceu, așa că ne-a fost ușor să căpătăm încrederea că vrem proiectul Autodesk, mai ales că proiectul reprezintă o «moştenire» primită de la Radu Georgescu.

Evoluția Bittnet Group este una care ne inspiră în dezvoltarea business-ului nostru. Acum ceva timp l-am rugat pe Mihai Logofătu să ne ofere câteva sfaturi legate de finanțare, organizarea și dezvoltarea business-ului. În timpul acelor discuții și pentru că Dendrio a avut o ofertă de preluare a diviziei Autodesk, am luat în considerare să accelerăm discuțiile și să creștem noi acest business.

Eugen Ursu

Graphein este determinată să fie motorul transformării digitale pentru piața construcțiilor din România.

Folosind scanări 3D, software CAD și training-uri oferite de Graphein, companiile vor putea să-și reorganizeze procesele, să-și consolideze afacerea și să crească, astfel încât să devină organizații de frunte în domeniul lor. Sunt vizate și orașele care vor să facă tranziția spre smart city.

Vom avea o echipă suport, training și coaching care îi va ajuta să fie la curent cu toate oportunitățile oferite de digitalizare. Urmărim să integrăm și tehnologii ca VR, AR și AI.

Dacă am avea un mod de lucru colaborativ 3D, cu date asupra tuturor elementelor dintr-o clădire, folosind inteligența artificială vom putea avea clădiri mai eficiente și sustenabile. Deja există produse software care folosesc inteligența artificială la studii de urbanism sau la proiectarea eficientă. Iar Autodesk este cel mai mare dezvoltator de astfel de soluții.

Eugen Ursu

 

Graphein se transformă într-un integrator de servicii și produse pentru digitalizarea construcțiilor și a spațiului construit

Bugetul achizițiilor va depinde și de o viitoare finanțare pe care ne-o dorim să o accesăm de la investitori prin care să accelerăm și extinderea pe noi piețe internaționale. Ne propunem să creștem de la 5 francize, câte avem în prezent, la o rețea de 10 francize la nivel național și să deschidem un birou în Londra în anul 2022
Eugen Ursu

Transformarea digitală are un progres uriaș în toate industriile din lume, iar companiile și administrațiile de vârf adoptă și implementează tehnologii digitale avansate. Restul companiilor vor trebui să se adapteze, să ridice ritmul de adoptare sau riscă să rămână în urmă.