Machete pentru concursul internațional de arhitectură pentru dezvoltarea zonei Sf. Andrei – Piața Palatului din Iași

Susținem participanții concursului internațional de arhitectură pentru dezvoltarea zonei Sf. Andrei – Piața Palatului cu două #machete care acoperă peste 2 km pătrați din suprafața centrală a Iașului, machete obținute prin printare 3D la 2 dimensiuni: 1:500, respectiv 1:1000, marcând practic momentul de start T0.

Pentru obținerea modelului 3D am folosit atât echipamente de scanare la sol, cât și date obținute din zborul cu drona, generând nori de puncte de maximă precizie pentru o serie de clădiri semnificative, printre care: Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, Biserica Romano-Catolică “Adormirea Maicii Domnului”, Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc”, Casa Dosoftei, Școala Primară “Gheorghe Asachi”.

Suntem pregătiți pentru un 2022 mai smart cu un #digitaltwin în care vom continua să colectăm cât mai multe date utile arhitecților și constructorilor, pe lângă informațiile spațiale (nori de puncte, poziție și gabarit clădiri) pe care le avem în acest moment.

Spor la construit, România!
#Graphein #IuliusGroup #IasiPentruViitor #macheta #scanare3D #digitalizare #patrimoniu #arhitectura #urbanism