Graphein Talks cu Matei Cocheci: despre „Geografie urbană”

Graphein Talks cu Matei Cocheci

Matei este Teaching Assistant la Universitatea de Arhitectura şi Urbanism “Ion Mincu”, planificator urban și regional cu un doctorat în geografie, fiind specializat în amenajarea teritoriului și dezvoltarea regională (Master – Universitatea „Ion Mincu” din București), precum și în științe ale mediului (Master în Evaluare Integrată a Mediului – Universitatea din București).

Provocat să ne explice ca unui copil de clasa a 4-a cu ce se ocupă și de ce este important, Matei ne spune:

Geografia urbană ne explică unde se petrec anumite lucruri în orașe, de ce se petrec acolo și cum sunt legate de fapt acele lucruri de alte lucruri. De fapt asta face geografia, răspunde la întrebarea unde se petrece un fenomen, de ce se petrece și cum este relaționat cu alte fenomene.

Ce aflăm despre „Geografie urbană”?

După mai mult de 9 ani de experiență  în diferite proiecte – proiectare de urbanism, consultanță pentru elaborare de strategii locale, planuri de amenajare a teritoriului – Matei a ajuns la concluzia că

geografia urbana este una dintre disciplinele care ajută de fapt la fundamentarea deciziilor în urbanism și amenajarea teritoriului. … Geografia urbană ne ajută foarte mult să analizăm orașele și teritoriile respective, să identificăm problemele. Ne sunt de ajutor în activitatea de urbanism și sociologii, antropologii, economiștii, fiecare cu modul lor de a privi orașul și de a explica de fapt pe diferite domenii care sunt problemele. Plecând de la acest “diagnostic” al unui oraș, putem să facem o planificare coerentă în care să ținem seama de problemele din fiecare domeniu și de modul în care sunt relationate problemele. 

Urmărește video Graphein Talks cu Matei Cocheci integrarea de roboți industriali, pentru a descoperi mai multe detalii interesante.

Referințe:

Graphein Talks este o inițiativă care urmărește promovarea oportunităților din domeniul construcțiilor alături de invitații speciali, profesioniști consacrați sau emergenți. Cu această ocazie, echipa Graphein îi invită pe cei interesați de subiect să urmărească evenimentul online pe Facebook și YouTube în fiecare zi de marți, de la orele 10.00, pentru a afla mai multe despre starea clădirilor din România, dar și despre antreprenoriat, comunitate, proiecte de cercetare și inovație.

Despre franciza Graphein care va crește performanța serviciilor de topografie: francize.ro/francize/franciza-graphein/. Franciza Graphein va schimba modul de a opera in piata serviciilor de topografie prin cresterea calitatii si profesionalizarea domeniului. De asemenea, va contribui la dezvoltarea businesului local si eficientizarea activitatii prin utilizarea tehnologiei de ultima generatie.

La sediul central din Bucuresti, am consolidat o echipă de 35 profesioniști care sunt gata să facă față noilor provocări, aduse de expansiunea rețelei. În perioada imediat următoare ne vom concentra pe dezvoltarea regională, prin crearea de Centre care să asigure un nivel de servicii similar.